I DID IT ALL - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ruth Sparreboom - WaarBenJij.nu I DID IT ALL - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ruth Sparreboom - WaarBenJij.nu

I DID IT ALL

Door: Ruth

Blijf op de hoogte en volg Ruth

06 April 2008 | Thailand, Bangkok

Hallo!

Er is na mijn laatste bericht natuurlijk weer vanalles gebeurd.. Even denken..

Oh ja, Nha Trang..de laatste keer schreef ik dat we een motortocht gingen maken door Vietnam en naar een monkeyeiland! Dit was zoo gaaf dat we besloten hebben om er nog 3 nachten en 4 dagen aan vast te plakken. We hebben de openbusticket geskipt..Dit was zo toeristisch en we hebben ons laten overhalen om het " echte Vietnam" te zien!! Nou het was absoluut de moeite en het geld waard. Het was zo gaaf, zitten achterop de motor, leunend tegen je backpack en genieten. We reden door de bergen, door kleine dorpjes waar ze amper of geen toeristen kenden, door de jungle, door de woestijn, door zeg maar alles!! En ondertussen stopten ze overal, zo hebben we wierrook leren maken, wat locale fabrieken bezocht, watervallen beklommen en in gezwommen etc..etc.. Op een avond kwamen we aan in een resort en gingen eten met onze 3 motorrijders, Eva, Mike (nl jongen) en ik..we werden belaagd door grote sprinkhanen, dus ga maar na hoe we aan tafel zaten!! haha..ik wilde eigenlijk al mijn hele reis een sprinkhaan eten..dus vertelde ik dat hun en ja hoor, Lam, Ahn en Hou zorgden ervoor dat ik sprinkhaan kon eten, ze hebben ze zelf gevangen!! Was niet echt bijzonder, lekker bij een biertje misschien. Oh ja, we hebben ook zijderups gegeten, dit was wel lekker, ze smaken naar pinda's! (aanrader voor thuis!;-) )
Onderweg stopten we bij een localgezin die paddestoelen etc..kweekten.. Maar buiten al het eten hadden ze ook een dikke python in een kooi!! Argh! Nou degene die me een beetje kennen weten dat ik erg bang voor slangen ben. MAAR we hebben hem vastgehouden hoor! Om mijn nek, zijn kop wilde steeds naar mijn hoofd, dus ik geloof dat ik zijn nek (o.i.d) helemaal heb fijn geknepen, zodat hij niet in mijn buurt kon komen. Lam riep nog dat ik hem niet zo stijf mocht vasthouden, maar goed, ik kon niet anders..Of hij mij wurgen of anders om! Al liet de slang ondertussen mijn been niet meer los, kon hinkend achter een vrouw aan die hem terugbracht naar zijn kooi.Maar achteraf wel vet natuurlijk! En er zijn foto's van gemaakt als bewijs ;-).
Maar goed, de dagen met de easyriders waren fantastisch. Ik weet zeker dat we Vietnam niet zo gezien hadden als we dit niet gedaan hadden.
Mike is tot Dalat meegegaan. En Eva en ik zijn doorgetrokken met de easyriders tot aan Muinee, het zuiden. Dit was zoo mooi! Net een grote woestijn! Overal rode en witte zandduinen! We zijn naar beneden wezen glijden op een matje, wel grappig!
Hier zijn we een paar dagen gebleven om helemaal niets meer te doen!
Vanuit hier moesten we de bus weer pakken naar Ho chi mIn City. Echt de mensen van de openbustour zijn dikke oplichters! Voor de zoveelste keer stonden we met dikke ruzie in een kantoortje omdat iemand weer tegen ons gelogen had. Dus de verhalen over "ruzie maken met de Vietnamezen" is zeker waar. Ik geloof dat Eva en ik wekelijks om en om stonden te "schreeuwen" in een zaak. Maar goed, ondanks dat een aantal Vietnamezen echt vreselijk irritant zijn was het weer een ontzettend leuke en mooie maand!
Vanaf Ho Chi Min zijn we naar Bangkok gevlogen, dit was een paar dagen geleden.
Nou en wat was nou tevallig, Julia kwam ook de 3e aan! Dus de 4e hebben we met zijn allen gegeten en heeft Eef ook mijn vorige reismaatje gezien! Was echt leuk haar weer te zien. Gisteren hebben we een dagje samen geshopt en bijgekletst over de afgelopen weken.
Oh, en Eva is gisterochtend weer naar huis gevlogen! Jammer! De tijd gingg zo snel. Maar ja, wat krijg je ook als Azie 30 seconden in een minuut heeft en de rest van de wereld 60 sec.. Zo voelt het soms echt.
We hebben het wel super gezellig samen gehad!
Vanochtend ben ik naar een eiland vertrokken, en het is echt heel erg, ik kan er niet op komen waar ik ben! haha..Ik heb zoveel plaatsen gezien en gehoord en heb nu het idee dat ik op Kho chan zit, maar daar zit ik NIET, ik krijg Kho Chan niet uit mijn hoofd. Na ja, voor jullie toch niet zo interessant welke naam het eiland heeft!
Maar goed, ik heb in een opwelling vanochtend besloten dat ik voor deze laatse dagen mag doorbrengen in een super ultra luxe resort! Met een Fransman liep ik hier naar binnen als zogenaamd rijke toeristen..ik viel bijna stijl achterover van de prijs..Maar goed, dacht straks ben ik weer thuis en hard aan het werk enzo..nou en ik voel me er zoo ongemakkelijk, wordt er helemaal klunzig van enzo. Super mooi, prive strand, dure dure restaurants, zwembaden, noem maar op! Maar ik weet zeker dat ik morgenochtend zodra ik wakker wordt opzoek ga naar een normaal guesthouse! Erg toch, werd helemaal naar van deze luxe! haha..Ach ja, heb natuurlijk ook wel genoten van dit resort, maar mensen ontmoeten buiten de fransman en stinkend rijke types zit er niet bij!
Overmorgen ga ik terug naar Bangkok, s'avonds ga ik samen met de vriend van Julia (ze reizen niet meer samen) en twee engelsen naar een bokswedstrijd! Dit schijnt een groot spectakel te zijn, dus heb er wel zin in..daarna ontmoet ik waarschijnlijk de twee Amerikaanse meiden die eef en ik ontmoet hadden in Sapa in Bangkok. En gaan we lekker shoppen..Ik moet echt dingen naar huis gaan sturen, het is belachelijk hoeveel ik heb gekocht!
En dan ga ik naar huis..Hmm..Gaat echt snel!
Ik denk: I DID IT ALL, althans wat je kunt doen in 3 maanden tijd! Ik hebben veel over de culturen geleerd, er tussen in gezeten, met het locale transport gereisd, tussen de backpackers gezeten, rare dingen gegeten, veel veel veel gezien, gefeest en (sorry) dronken geworden met de locals, homestays gedaan, op olifanten gereden, motor/scooter gereden, bergen beklommen, dingen gedaan die ik thuis nooit zou doen, omdat je dan denkt, dat is veelste gevaarlijk, maar iedereen weet dat je hier onstervelijk bent he, dus dan kun je alles! (grapje) , op plekken geweest waar echt helemaal niemand was, de leukste, interessante en rare mensen ontmoet.
Dus als ik terug kijk op de afgelopen maanden heb ik een super tijd gehad en kan ik niet wachten op mijn volgende vakantie! Ik denk dat ik het reisvirus nu ook wel te pakken heb!

He, dit was mijn laatste bericht. Foto's zet ik er weer op als ik thuis ben! Ga nog even een paar uur in het veelste dure resort zitten!
Bedankt voor de leuke reacties en tot gauw!!

Dikke Kus Ruth

• 06 April 2008 - 11:58

Marjolijn:

He lieve Ruth! Inderdaad, je hebt het allemaal gedaan! Echt super, geweldig dat het gelukt is en net zo leuk was als je hoopte!
    Heb zin om je weer te zien.

Liefs, Marjolijn

• 06 April 2008 - 13:39

Eva:

Ik heb heimwee en een jetlag, maar ben al de hele dag mn foto's aan jur aan het laten zien, super! geniet er nog even van want ik weet zeker dat je het heel erg gaat missen! en het is hier koud!! ik mis je!!! en ik vervel haha

dikke kus mij

• 06 April 2008 - 14:52

Taliet:

Lieve reisjunk,
    Je laatste verhaal alweer en je laatste dagen daar...pfff, wat vliegt de tijd! Vind het erg leuk voor je dat je alles hebt gedaan wat je wilde! En dat je van alles heerlijk hebt kunnen genieten en tot je door hebt kunnen laten dringen. Zodar je thuis bent, hoor ik HEEL graag AL je verhalen incl. foto's!!
    Geniet en ontspan nog even...
    Tot gauw...!!

kus kus
    Taliet

• 06 April 2008 - 15:16

Pa&ma:

Hoi Ruth, mooi die motorreis,je haalt er wel alles uit!! Geniet nog van de laatste dagen en tot donderdag.

• 06 April 2008 - 17:43

René En Carola:

Echt zo knap wat je allemaal hebt gedaan!! Als je terug bent willen we alles horen en al je mooie foto`s zien!

Geniet nog even van alles daar..

Kus René, Carola en Koda

• 06 April 2008 - 17:49

Nelly En Kees:

Ruth,

bedankt voor je fantastische reisverslag.
    Wij wensen jou een voorspoedige terugreis.

• 06 April 2008 - 21:19

Martin En Tineke:

Hoi Ruth,
    Geweldig weer om je avonturen te lezen, wat heb je enorm veel gezien en gedaan, Super!!Wat zal je af moeten kicken, maar dit neemt niemand je meer af.
    Lieve Ruth geniet er nog met volle teugen van en een heel goede reis terug. En dan zijn we weer benieuwd naar je fotoos.
    Veel liefs van ons allemaal.

• 07 April 2008 - 12:29

Piet En Anneke:

Hoi Ruth,
    We hebben genoten van je verhalen!!!Een hele goeie terugreis en voor straks veel sterkte met de dagelijkse "sleur"

groetjes Piet en Anneke

• 08 April 2008 - 18:57

Ilona H:

Hey Ruth...

Heb steeds al je verhalen met heel veel plezier gelezen en hoop je snel weer te spreken en te zien als je terug bent!!
    Ga nog even genieten en knap van je dat je dit gedaan hebt...ben trots op je!!

Dikke kus
    Iloon en hoop tot snel...

• 09 April 2008 - 20:33

Margo:

Lieve collega,

Ik heb je laatste reisverhaal weer met veel plezier gelezen. En je hebt er alles uitgehaald wat erin zit, ben trots op je. Maar... nus wordt het snel tijd dat ik alle verhalen en foto's live kan horen en bekijken. Tot snel, ik heb je stiekem best gemist.

liefs

• 12 April 2008 - 09:58

Nelleke:

Hoi Ruth, meid wat een belevenis, ik heb je verhalen met veel plezier gelezen, fijn dat het voor jou een supertijd is geweest, ik hoop dat we binnenkort weer een met een roseetje en een etentje bij kunnen praten. Liefs en welkom thuis Nelleke

• 14 April 2008 - 12:57

Jur:

hey ruth!

waar zit je nou? Nog steeds in Veendam!

• 22 April 2008 - 15:49

Pap En Mam:

He Ruth,
    Bedankt voor je prachtige reisverslagen en mooie foto´s. We zijn apetros op jullie!
    En nu nog een mooi boekje er van maken.
    kus